Malzemeler
4 Kişilik
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak (tercihe göre çoğaltılabilir)
- 1 adet kırmızı acı biber
- 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 500 Gr. domates
- 500 Gr. makarna
- Tuz
- Karabiber
- Toz şeker
- 2-3 Tatlı kaşığı sirke
- 40 Gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yapılışı
- Soğanımızı ve sarımsağımızı soyuyoruz.
- Soğanımızı küçük küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Sarımsağımızı havanda eziyoruz (havan yoksa küçük bir tabakta ezebiliriz.
- Domatezlerimizin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.
- Acı biberimizi uzunlamasına ortadan 2'ye bölüyoruz iyice yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra uzun şeritler halinde kesiyoruz.
- Zeytinyağımızı tavada kızdırıyoruz. Sarımsağımızı, soğanımızı, ve biberlerimizi hafifçe kavuruyoruz.
- Domateslerimizi tavaya ekliyoruz ve birkaç dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz.
- Büyük parça şeklinde domates kalmış ise tahta kaşık yada çatal yardımıyla eziyoruz.
- Tavayı kısık ateşte 5-6 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Makarnamızı tuzlu suda haşlamaya başlıyoruz.
- Birkaç dakika sonra makarnamızın haşlama suyundan tavadaki karışıma 2-3 yemek kaşığı ekliyoruz.
- Makarnamız haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz domates sosumuza yarım tatlı kaşığı toz şeker, tuz, karabiber, sirke ve kaşar peynirimizi ekliyoruz.
- Makarnamızı sosu ile servis ediyoruz.
- Damak zevkinize göre makarnamızın üzerindeki sosa kaşar ilave edebilirsiniz.
Aiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder