Acı Soslu Makarna

Malzemeler

4 Kişilik
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak (tercihe göre çoğaltılabilir)
  • 1 adet kırmızı acı biber
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 500 Gr. domates
  • 500 Gr. makarna
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz şeker
  • 2-3 Tatlı kaşığı sirke
  • 40 Gr. Rendelenmiş Kaşar Peyniri

Yapılışı

  • Soğanımızı ve sarımsağımızı soyuyoruz.
  • Soğanımızı küçük küçük küpler halinde doğruyoruz.
  • Sarımsağımızı havanda eziyoruz (havan yoksa küçük bir tabakta ezebiliriz.
  • Domatezlerimizin kabuklarını soyup küp şeklinde doğruyoruz.
  • Acı biberimizi uzunlamasına ortadan 2'ye bölüyoruz iyice yıkayıp çekirdeklerini temizledikten sonra uzun şeritler halinde kesiyoruz.
  • Zeytinyağımızı tavada kızdırıyoruz. Sarımsağımızı, soğanımızı, ve biberlerimizi hafifçe kavuruyoruz.
  • Domateslerimizi tavaya ekliyoruz ve birkaç dakika daha kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Büyük parça şeklinde domates kalmış ise tahta kaşık yada çatal yardımıyla eziyoruz.
  • Tavayı kısık ateşte 5-6 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Makarnamızı tuzlu suda haşlamaya başlıyoruz.
  • Birkaç dakika sonra makarnamızın haşlama suyundan tavadaki karışıma 2-3 yemek kaşığı ekliyoruz.
  • Makarnamız haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz domates sosumuza yarım tatlı kaşığı toz şeker, tuz, karabiber, sirke ve kaşar peynirimizi ekliyoruz.
  • Makarnamızı sosu ile servis ediyoruz.
  • Damak zevkinize göre makarnamızın üzerindeki sosa kaşar ilave edebilirsiniz.
Aiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri