- 4 adet kabak (orta boy)
- 1 adet soğan (orta boy)
- 1 adet domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı pirinç( damak zevkinize göre bulgurda olabilir.)
- Tuz
- Taze nane, maydanoz ve dereotu
- Sarımsaklı yoğurt (servis için)
- Zeytin yağı
Yapılışı
- Kabakları iyice yıkayın.
- Yıkadığımız kabakların dış taraflarını iyice kazıyın.
- Kazıdığımız kabakları küçük küpler halinde doğrayın.
- Soğanlarımızı küp küp doğrayın.
- Tencereye göz kararı zeytinyağı koyun.
- Doğramış olduğumuz soğanları tencereye atın.
- Soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlarımız pembeleştikten sonra pirinci ekleyin ( damak zevkine göre bulgurda olabilir.)
- Üzerine göz kararı tuz ekin.
- Pirincin üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ilave edin.
- Su kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Tencereye kabakları ekleyin ve pişirin.
- Altını kapatmadan önce taze nane, maydanoz ve dere otunu ekleyin
Yemeğimizi servis tabağına aldıktan sonra üzerine daha öncede hazırlamış olduğumuz sarımsaklı yoğurdumuzu döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun tatlı yemeklerim ailesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder