- 500 GR un
- Tereyağı ya da Margarin 250 Gr
- 2 Adet Yumurta
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Çorba Kaşığı (50 GR) İrmik
- 5 Çorba Kaşığı (150 GR) Pudra Şekeri
- 1 Paket Vanilya
- Toz Şeker Yarım KG (500 GR)
- 3 Su Bardağı Sıcak Su
- Yarım Limon
Yapılışı
- Tereyağı'nı derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun, yoğurmuş olduğumuz tereyağının üzerine Un'umuzu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
- Kabımızın içine pudra şekerimizi, irmiğimizi, vanilyamızı, kabartma tozumuzu ve yumurtalarımızı ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
- Hazırladığımız hamuru tepsiye yuvarlar şekilde parçalara bölerek ekliyoruz.(aralarında biraz boşluk bırakmayı unutmayın)
- Tepsimizdeki hamurun üzerine az bastırın ve her birinin üzerine 1 adet fıstık içi koyun.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda 20-25 dakika pişirmeye bırakın.
- Bir tencere içine suyumuzu, şekerimizi kesilmiş ve yıkanmış olan limonumuzu koyuyoruz ve kısık ateşte 10 dakika kaynatıyoruz.
- Son olarak fırından çıkartmış olduğumuz şekerparelerimizin üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz 10-15 dakika bekletiğimiz şekerparemizi soğuk şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder