Şekerpare tarifi

Malzemeler

  • 500 GR un 
  • Tereyağı ya da Margarin 250 Gr
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çorba Kaşığı (50 GR) İrmik
  • 5 Çorba Kaşığı (150 GR) Pudra Şekeri
  • 1 Paket Vanilya
  • Toz Şeker Yarım KG (500 GR)
  • 3 Su Bardağı Sıcak Su
  • Yarım Limon
Yapılışı
  • Tereyağı'nı derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun, yoğurmuş olduğumuz tereyağının üzerine Un'umuzu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  • Kabımızın içine pudra şekerimizi, irmiğimizi, vanilyamızı, kabartma tozumuzu ve yumurtalarımızı ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  • Hazırladığımız hamuru tepsiye yuvarlar şekilde parçalara bölerek ekliyoruz.(aralarında biraz boşluk bırakmayı unutmayın)
  • Tepsimizdeki hamurun üzerine az bastırın ve her birinin üzerine 1 adet fıstık içi koyun.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımızda 20-25 dakika pişirmeye bırakın.
  • Bir tencere içine suyumuzu, şekerimizi kesilmiş ve yıkanmış olan limonumuzu koyuyoruz ve kısık ateşte 10 dakika kaynatıyoruz.
  • Son olarak fırından çıkartmış olduğumuz şekerparelerimizin üzerine sıcak şerbetimizi döküyoruz 10-15 dakika bekletiğimiz şekerparemizi soğuk şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri