Altunizade Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • Haşlanmış havuç (1 Adet)
  • Patates (1 Adet)
  • Bezelye (2 Çorba Kaşığı)
  • Mantar (4-5 Adet)
  • Soğan (1 Adet)
  • Sarımsak (3-4 Diş)
  • Kıyma (2 Çorba Kaşığı)
  • Et suyu (1 Tablet)
  • Tel Şehriye (2 Çorba Kaşığı)
  • Yumurta sarısı (1 Adet)
  • Limon Suyu (1 Tatlı Kaşığı)
  • Margarin (1 Çorba Kaşığı)
  • Maydanoz (İnce Kıyılmış)
  • Su (5 Su Bardağı yada 1 Litre)
  • Pul biber (Göz Kararı)
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Soğanı kalın küpler halinde olacak şekilde doğruyoruz.
  • Sarımsağı, yağı ve kıymamızıda ekleyerek kavuruyoruz.
  • Daha önceden haşlamış olduğumuz bezelye ve havucumuzu ekliyoruz.
  • Doğranmış patatesleri de ekliyoruz.
  • 5 su bardağı (1 Litre) suyumuzuda tencereye ekliyoruz.
  • Üzerine küçük küçük doğranmış mantarlarımızı ilave ediyoruz.
  • Kaynayana kadar yavaş yavaş çorbamızı karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üzerine şehriyelerimizi ilave ediyoruz.
  • 10 Dakika kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tuzumuzu ilave ediyoruz.
  • Yumurtanın sarısını ve limon suyumuzu ayrı bir kapta iyice karıştırıyoruz ve yavaş yavaş ateşin üzerindeki çorbamıza ilave ediyoruz.
  • Servis etmeden önce maydanozu ilave ediyoruz.
  • Arzuya göre servis etmeden önce bir tavada tereyağı ve kırmızı pul biberimizi kızdırıp ilave edebiliriz.
Afiyet olsun.

Takıldığınız yada sormak istedikleriniz için yorum ve iletişim bölümümüzü kullanabilirsiniz. Tatlı yemekler ailesi
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri