Ayran Çorbası Tarifi


Malzemeler 


  • Aşurelik buğday - 1 su bardağı
  • Nohut - Yarım su bardağı
  • Yoğurt - Bir buçuk kilo
  • Su - 2 su bardağı
  • Kuru nane
  • Pul biber ve tuz
Yapılışı
  • Akşamdan buğday ve nohut ıslatıyoruz. (Düdüklü tencerede kısa süre haşlayada bilirsiniz karar sizin)
  • Pirinci iyice yıkayıp haşlıyoruz
  • Haşlamış olduğumuz pirinci süzüp soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurdumuzu blander yada tel çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.
  • Haşlanmış nohudu, buğdayı, naneyi, tuzu, suyu derin bir kaba boşaltıyoruz. 
  • Üzerini pul biber ile süsleyip soğuk şekilde servis yapıyoruz. 
Afiyetle yemeniz dileğiyle. Tatlı yemeklerim ailesi.
Aklınıza takılan soru ve konuları yorum ve iletişim kısmından bize bildirebilirsiniz. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri