Malzemeler
- Aşurelik buğday - 1 su bardağı
- Nohut - Yarım su bardağı
- Yoğurt - Bir buçuk kilo
- Su - 2 su bardağı
- Kuru nane
- Pul biber ve tuz
Yapılışı
- Akşamdan buğday ve nohut ıslatıyoruz. (Düdüklü tencerede kısa süre haşlayada bilirsiniz karar sizin)
- Pirinci iyice yıkayıp haşlıyoruz
- Haşlamış olduğumuz pirinci süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurdumuzu blander yada tel çırpıcı ile iyice çırpıyoruz.
- Haşlanmış nohudu, buğdayı, naneyi, tuzu, suyu derin bir kaba boşaltıyoruz.
- Üzerini pul biber ile süsleyip soğuk şekilde servis yapıyoruz.
Afiyetle yemeniz dileğiyle. Tatlı yemeklerim ailesi.
Aklınıza takılan soru ve konuları yorum ve iletişim kısmından bize bildirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder