Badem Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • Tereyağı - 2 çorba kaşığı
  • Un - 3 çorba kaşığı
  • Süt - 2 çorba kaşığı
  • Et suyu - 2 su bardağı
  • Toz badem - 1 su bardağı
  • Yumurta sarısı - 1 adet
  • Limon suyu - 2 çorba kaşığı
  • Kırmızı pul biber - 1 çorba kaşığı
  • Tuz ve süslemek için badem
Çorbanın Hazırlanışı
  • Tencerenin içerisine yarım çorba kaşığı tere yağını atın.
  • Toz halindeki bademinizi ilave edin.
  • Yavaş yavaş karıştırarak soğuk et suyumuzu ilave ediyoruz.
  • 5-6 dakika karıştırmaya devam ediyoruz.
  • 2 su bardağı soğuk sütümüzü ilave ediyoruz.
  • Kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kapta limon suyumuzu yumurta ile çırpıyoruz.
  • Kısık ateşteki çorbadan 1 kepçe limon ve yumurta ile hazırlanmış karışımımıza ilave ediyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz karışımı çorbamızın içine yavaş yavaş ilave ediyoruz.
  • Bir kaç dakika kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tenceremizi ocaktan indiriyoruz.
  • Bir tavada kalan tereyağımız ile pul biberimizi kızdırıyoruz.
  • Kızdırmış olduğumuz tereyağı ve biberi çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz.
  • Kaselere koyduğumuz zaman üzerini badem ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemeklerim ailesi.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri