- Tereyağı - 2 çorba kaşığı
- Un - 3 çorba kaşığı
- Süt - 2 çorba kaşığı
- Et suyu - 2 su bardağı
- Toz badem - 1 su bardağı
- Yumurta sarısı - 1 adet
- Limon suyu - 2 çorba kaşığı
- Kırmızı pul biber - 1 çorba kaşığı
- Tuz ve süslemek için badem
Çorbanın Hazırlanışı
- Tencerenin içerisine yarım çorba kaşığı tere yağını atın.
- Toz halindeki bademinizi ilave edin.
- Yavaş yavaş karıştırarak soğuk et suyumuzu ilave ediyoruz.
- 5-6 dakika karıştırmaya devam ediyoruz.
- 2 su bardağı soğuk sütümüzü ilave ediyoruz.
- Kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Ayrı bir kapta limon suyumuzu yumurta ile çırpıyoruz.
- Kısık ateşteki çorbadan 1 kepçe limon ve yumurta ile hazırlanmış karışımımıza ilave ediyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz karışımı çorbamızın içine yavaş yavaş ilave ediyoruz.
- Bir kaç dakika kaynamaya bırakıyoruz.
- Tenceremizi ocaktan indiriyoruz.
- Bir tavada kalan tereyağımız ile pul biberimizi kızdırıyoruz.
- Kızdırmış olduğumuz tereyağı ve biberi çorbamızın üzerinde gezdiriyoruz.
- Kaselere koyduğumuz zaman üzerini badem ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemeklerim ailesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder