- Soğan - 2 adet
- Elma - 1 adet
- havuç - 1 adet
- Sıvı yağ - 2 çorba kaşığı
- Un - 1 kahve fincanı
- Köri - 1 çorba kaşığı
- Et suyu - 5 su bardağı
- Limon suyu - 1 çay kaşığı
- Maydanoz - birkaç dal
- Tuz ve karabiber
Çorbanın yapılışı
- Soğanı, elma ve havucu soyuyoruz.
- Soyduğumuz soğan, elma ve havucu küçük küçük küpler halinde doğruyoruz.
- Sıvı yağı kızdırıyoruz ve içerisine havucumuzu, elma ve soğanı ekleyip 4-5 dakika kavuruyoruz.
- Köriyi ve unu ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.
- Et suyumuzu ilave edip kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Tuz, karabiber ve limonumuzu ekliyoruz. 40 Dakika pişiriyoruz.
- Çorbamızı blander den geçiriyoruz.
- Blander den geçirdiğimiz çorbamızı tekrar ısıtıyoruz.
- Kaselere koyduğumuz zaman maydanoz ile süslüyor ve servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemeklerim ailesi.
Aklınıza takılan konular için yorum yapmaktan çekinmeyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder