Bahar Çorbası

Malzemeler

  • Soğan - 2 adet
  • Elma - 1 adet
  • havuç - 1 adet
  • Sıvı yağ - 2 çorba kaşığı
  • Un - 1 kahve fincanı
  • Köri - 1 çorba kaşığı
  • Et suyu - 5 su bardağı
  • Limon suyu - 1 çay kaşığı
  • Maydanoz - birkaç dal
  • Tuz ve karabiber
Çorbanın yapılışı
  • Soğanı, elma ve havucu soyuyoruz.
  • Soyduğumuz soğan, elma ve havucu küçük küçük küpler halinde doğruyoruz.
  • Sıvı yağı kızdırıyoruz ve içerisine havucumuzu, elma ve soğanı ekleyip 4-5 dakika kavuruyoruz.
  • Köriyi ve unu ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişiriyoruz.
  • Et suyumuzu ilave edip kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  • Tuz, karabiber ve limonumuzu ekliyoruz. 40 Dakika pişiriyoruz.
  • Çorbamızı blander den geçiriyoruz.
  • Blander den geçirdiğimiz çorbamızı tekrar ısıtıyoruz.
  • Kaselere koyduğumuz zaman maydanoz ile süslüyor ve servis ediyoruz. 
Afiyet olsun. Tatlı yemeklerim ailesi.

Aklınıza takılan konular için yorum yapmaktan çekinmeyiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri