Balık Çorbası Tarifi

Malzemeleri

  • Palamut - 1 adet
  • havuç - 1 adet
  • Patates - 1 adet
  • Soğan - 1 adet
  • Defne yaprağı - 2 adet
  • Maydanoz - birkaç dal
  • Su - 6 su bardağı
  • Tereyağ - 2 çorba kaşığı
  • Un - 2 çorba kaşığı
  • Yumurta - 1 adet
  • Limon - 1 adet
  • Elma sirkesi - 1 kahve fincanı
  • Tuz - damak zevkinize göre
Hazırlanışı
  • Balığı iyice temizledikten sonra bol su ile iyice yıkıyoruz.
  • Havuç, patates ve soğanın kabuğunu soyun.
  • Soyduğumuz malzemeleri tencereye atıyoruz.
  • Maydanozu ve dere yaprağını da ekliyoruz.
  • Sebzeler haşlanmaya başladıktan sonra balığımızı tencereye atıyoruz.
  • Hepsi haşlandıktan sonra sebze ve balığımızı ayrı bir kaba alıyoruz.
  • Maydanozu ve defne yapraklarını tencereden çıkartıyoruz.
  • Sebzelerimizi suyu ile blander den geçiriyoruz.
  • Tenceremizde tereyağımızı ve ve unumuzu kavuruyoruz.
  • Blanderden geçirdiğimiz suyu tencereye ekliyoruz.
  • Çorbamız kaynarken bir kapta yumurta ve limon suyumuzu çırpıyoruz.
  • Temizlemiş ve haşlamış olduğumuzu palamut'u  küçük parçalara bölüyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
  • Elma sirkemizide ilave ediyoruz ve 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
  • Servis yapmadan önce üzerine karabiber ve nane ilave ediyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri