- Palamut - 1 adet
- havuç - 1 adet
- Patates - 1 adet
- Soğan - 1 adet
- Defne yaprağı - 2 adet
- Maydanoz - birkaç dal
- Su - 6 su bardağı
- Tereyağ - 2 çorba kaşığı
- Un - 2 çorba kaşığı
- Yumurta - 1 adet
- Limon - 1 adet
- Elma sirkesi - 1 kahve fincanı
- Tuz - damak zevkinize göre
- Balığı iyice temizledikten sonra bol su ile iyice yıkıyoruz.
- Havuç, patates ve soğanın kabuğunu soyun.
- Soyduğumuz malzemeleri tencereye atıyoruz.
- Maydanozu ve dere yaprağını da ekliyoruz.
- Sebzeler haşlanmaya başladıktan sonra balığımızı tencereye atıyoruz.
- Hepsi haşlandıktan sonra sebze ve balığımızı ayrı bir kaba alıyoruz.
- Maydanozu ve defne yapraklarını tencereden çıkartıyoruz.
- Sebzelerimizi suyu ile blander den geçiriyoruz.
- Tenceremizde tereyağımızı ve ve unumuzu kavuruyoruz.
- Blanderden geçirdiğimiz suyu tencereye ekliyoruz.
- Çorbamız kaynarken bir kapta yumurta ve limon suyumuzu çırpıyoruz.
- Temizlemiş ve haşlamış olduğumuzu palamut'u küçük parçalara bölüyoruz ve tenceremize ekliyoruz.
- Elma sirkemizide ilave ediyoruz ve 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.
- Servis yapmadan önce üzerine karabiber ve nane ilave ediyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder