Bezelye Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • Bezelye - 1 su bardağı
  • Un - 1 çorba kaşığı
  • Margarin - 1,5 çorba kaşığı
  • Et suyu - 4 su bardağı
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • Tuz
Çorbanın Hazırlanışı
  • Bezelyemizin içerisinden 1 çorba kaşığını ayırarak gerisini haşlıyoruz.
  • Haşlamış olduğumuz bezelyeyi sudan geçiriyoruz.
  • Unumuzu yağda kavuruyoruz, kavurmaya devam ederken üzerine biraz su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • İçerisine sudan geçirip süzmüş olduğumuz bezelyemizi ekliyoruz.
  • 5 Bardak et suyumuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynayan çorbamızın üzerine tuz, karabiber ve ayırmış olduğumuz 1 kaşık bezelyeyide ekliyoruz.
  • İnce kıyılmış dere otumuzu üzerine serpiyoruz.
  • Damak zevkinize göre yağda kırmızıbiberi kızdırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri