- Bezelye - 1 su bardağı
- Un - 1 çorba kaşığı
- Margarin - 1,5 çorba kaşığı
- Et suyu - 4 su bardağı
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- Tuz
Çorbanın Hazırlanışı
- Bezelyemizin içerisinden 1 çorba kaşığını ayırarak gerisini haşlıyoruz.
- Haşlamış olduğumuz bezelyeyi sudan geçiriyoruz.
- Unumuzu yağda kavuruyoruz, kavurmaya devam ederken üzerine biraz su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- İçerisine sudan geçirip süzmüş olduğumuz bezelyemizi ekliyoruz.
- 5 Bardak et suyumuzu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayan çorbamızın üzerine tuz, karabiber ve ayırmış olduğumuz 1 kaşık bezelyeyide ekliyoruz.
- İnce kıyılmış dere otumuzu üzerine serpiyoruz.
- Damak zevkinize göre yağda kırmızıbiberi kızdırıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder