- Soğan - 1 adet (orta boy)
- Sıvı yağ - Yarım çay bardağı
- Brokoli - 250 gr
- Haşlanmış havuç - 1 adet (orta boy)
- Yumurta sarısı - 1 adet
- Un - 1 çorba kaşığı
- Tavuk suyu yada tavuk bulyon - 1 adet
- Su ve Tuz
Çorbanın Hazırlanışı
- Soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağda sararana kadar kavuruyoruz.
- Brokolilerimizi küçük dallar halinde hazırlayıp kavurduğumuz soğanların içerisine ekliyoruz.
- Bir kaç dakika daha kavuruyoruz.
- Haşlamış olduğumuz havuçları küçük küpler halinde doğruyoruz ve tencereye atıyoruz.
- Ayrı bir kapta ise unumuzu, yumurta sarımızı ve 1 litre suyu ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.
- Çırptığımız karışımı tenceremize ekliyoruz.
- Damak zevkimize göre tuzumuzu ekliyoruz.
- Karıştırarak pişiriyoruz.
- Fokurdamaya başladığı zaman ateşten alıyoruz.
- Çorbamız servise hazır.
Afiyet olsun. Tatlı yemeklerim ailesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder