Buğday Çorbası

Malzemeler

  • Aşurelik buğday - 1 su bardağı
  • Yoğurt - 3 su bardağı
  • Margarin - 3 çorba kaşığı
  • Et suyu - 7 su bardağı
  • Kuru nane - 1 çorba kaşığı
  • Soğan - 1 adet orta boy
  • Tuz, karabiber
  • Yumurta - 1 adet
Çorbanın Hazırlanışı
  • Buğdayımızı haşlıyoruz ve 1 gece suyuyla birlikte bekletelim.
  • Ertesi gün buğdayımızın suyunu süzelim ve ayrı bir tencereye boşaltalım.
  • Üzerine 7 bardak et suyumuzu ekleyerek 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
  • Ayrı bir kaba yoğurdu, yumurtayı ve unu ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.
  • Tencerenin içine kapta çırpmış olduğumuz karışımı ekliyoruz.
  • Çorbamız çok koyu olursa içerisine biraz sıcak su ekleyebiliriz.
  • Çorbamız kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak 3-4 dakika daha pişiriyoruz.
  • Üzerine tavda eritmiş olduğumuz tereyağını gezdirerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

1 yorum:

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri