- Aşurelik buğday - 1 su bardağı
- Yoğurt - 3 su bardağı
- Margarin - 3 çorba kaşığı
- Et suyu - 7 su bardağı
- Kuru nane - 1 çorba kaşığı
- Soğan - 1 adet orta boy
- Tuz, karabiber
- Yumurta - 1 adet
Çorbanın Hazırlanışı
- Buğdayımızı haşlıyoruz ve 1 gece suyuyla birlikte bekletelim.
- Ertesi gün buğdayımızın suyunu süzelim ve ayrı bir tencereye boşaltalım.
- Üzerine 7 bardak et suyumuzu ekleyerek 30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Ayrı bir kaba yoğurdu, yumurtayı ve unu ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.
- Tencerenin içine kapta çırpmış olduğumuz karışımı ekliyoruz.
- Çorbamız çok koyu olursa içerisine biraz sıcak su ekleyebiliriz.
- Çorbamız kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak 3-4 dakika daha pişiriyoruz.
- Üzerine tavda eritmiş olduğumuz tereyağını gezdirerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi.
test yorum
YanıtlaSil