- Pirinç - 4 yemek kaşığı
- Un - 1 yemek kaşığı
- Yoğurt - 1 su bardağı
- Et suyu - 6 su bardağı
- Nane - yarım yemek kaşığı
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Yumurta - 1 adet
Çorbanın Hazırlanışı
- Pirinçleri 2 su bardağı et suyu ile lapa lapa olana kadar pişirin.
- Bir kasede yumurta, un ve yumurtayı tortu kalmayacak şekilde çırpın.
- Kalan 4 su bardağı et suyunuzu pişirmiş olduğumuz pirince ekleyin.
- Kasede hazırlamış olduğumuz harcımızı yavaş yavaş prinçler ile karıştırın.
- Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin (hazır çorba pişirir gibi)
- Çorbamız piştikten sonra damak zevkimize göre tuzunu ayarlayabilirsiniz.
- Zeytin yağını, pul biberi bir tavada kavurup üzerinde gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder