Yayla Çorbası

Malzemeler

  • Pirinç - 4 yemek kaşığı
  • Un - 1 yemek kaşığı
  • Yoğurt - 1 su bardağı
  • Et suyu - 6 su bardağı
  • Nane - yarım yemek kaşığı
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Yumurta - 1 adet
Çorbanın Hazırlanışı
  • Pirinçleri 2 su bardağı et suyu ile lapa lapa olana kadar pişirin.
  • Bir kasede yumurta, un ve yumurtayı tortu kalmayacak şekilde çırpın.
  • Kalan 4 su bardağı et suyunuzu pişirmiş olduğumuz pirince ekleyin.
  • Kasede hazırlamış olduğumuz harcımızı yavaş yavaş prinçler ile karıştırın.
  • Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin (hazır çorba pişirir gibi)
  • Çorbamız piştikten sonra damak zevkimize göre tuzunu ayarlayabilirsiniz.
  • Zeytin yağını, pul biberi bir tavada kavurup üzerinde gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz. 
Afiyet Olsun Tatlı yemekler ailesi.
 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri