Yoğurt soslu bulgur köftesi

Malzemeler

  • İnce bulgur - 2 su bardağı 
  • Kıyma - 250 GR
  • Domates salçası - 2 yemek kaşığı
  • Sarımsak - 2 diş 
  • Baharatlar - kimyon, karabiber, tuz, toz biber
  • Un
  • Kaynar su - 1 su bardağı
  • Kuru soğan - 1 adet
Pilavın Hazırlanışı
  • Bulguru derin bir kaba koyup sıcak su ile ıslatıyoruz
    ve ağzını kapatıp yumuşaması için kaldırıyoruz.
  • Yumuşamış bulgurun içerisine un hariç bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz.
  • Elimize yapışacak kadar yoğurduğumuz karışımın içerisine unumuzu ilave ediyoruz.
  • Unu ilave ettiğimiz karışımı 1-2 dakika yoğuruyoruz.
  • Yoğurma işlemimiz bittikten sonra parça parça yuvarlayıp unlu bir tepsiye diziyoruz.
  • Köftelerimizi dinlenmeye bırakıyor ve pişmesi için hazırlayacağımız salçalı suyumuzu hazırlıyoruz.
  • Bunun için önce kuru soğanımızı küçük küçük doğruyoruz.
  • Bir tencerenin içerisine doğradığımız kuru soğanı, domates salçası, biber salçası, 1 adet bulyon ( et suyu olursa daha iyi olur), bahartlarımızı ve kaynar suyumuzu ekliyoruz. (kaynamış suyumuzu köftelerimize göre ayarlamak daha mantıklı ) içerisinde köftelerimiz rahatça karıştırılacak olmalı.
  • Köftelerimizi hazırlamış olduğumuz salçalı suyumuzun içerisine atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.(ara ara karıştırmayı unutmayalım)
  • Suyumuz 10 dakika ateşte 5 dakika kısık ateşte pişmesi yeterli olacaktır.
  • Pişen köftelerimizi hafif sulu olarak tabaklara koyuyoruz, ister yoğurt ile isterseniz yoğurtsuz olarak servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri