- İnce bulgur - 2 su bardağı
- Kıyma - 250 GR
- Domates salçası - 2 yemek kaşığı
- Sarımsak - 2 diş
- Baharatlar - kimyon, karabiber, tuz, toz biber
- Un
- Kaynar su - 1 su bardağı
- Kuru soğan - 1 adet
Pilavın Hazırlanışı
- Bulguru derin bir kaba koyup sıcak su ile ıslatıyoruz
ve ağzını kapatıp yumuşaması için kaldırıyoruz. - Yumuşamış bulgurun içerisine un hariç bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz.
- Elimize yapışacak kadar yoğurduğumuz karışımın içerisine unumuzu ilave ediyoruz.
- Unu ilave ettiğimiz karışımı 1-2 dakika yoğuruyoruz.
- Yoğurma işlemimiz bittikten sonra parça parça yuvarlayıp unlu bir tepsiye diziyoruz.
- Köftelerimizi dinlenmeye bırakıyor ve pişmesi için hazırlayacağımız salçalı suyumuzu hazırlıyoruz.
- Bunun için önce kuru soğanımızı küçük küçük doğruyoruz.
- Bir tencerenin içerisine doğradığımız kuru soğanı, domates salçası, biber salçası, 1 adet bulyon ( et suyu olursa daha iyi olur), bahartlarımızı ve kaynar suyumuzu ekliyoruz. (kaynamış suyumuzu köftelerimize göre ayarlamak daha mantıklı ) içerisinde köftelerimiz rahatça karıştırılacak olmalı.
- Köftelerimizi hazırlamış olduğumuz salçalı suyumuzun içerisine atıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.(ara ara karıştırmayı unutmayalım)
- Suyumuz 10 dakika ateşte 5 dakika kısık ateşte pişmesi yeterli olacaktır.
- Pişen köftelerimizi hafif sulu olarak tabaklara koyuyoruz, ister yoğurt ile isterseniz yoğurtsuz olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder