Kuru fasulye

Malzemeler

  • Kuru fasulye - 2 su bardağı ( suda bekletilmiş)
  • Zeytinyağı (sıvı yağda kullanılabilir) - 5 yemek kaşığı
  • Soğan - 1 adet orta boy
  • Domates salçası - 1 yemek kaşığı
  • Biber salçası - 1 yemek kaşığı
  • Su - 5 Su bardağı sıcak su
Yemeğin Hazırlanışı
  • Soğanı küçük küçük küpler halinde doğradıktan sonra 5 Dakika boyunca sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Pembeleşimiş olan soğanımızın üzerine salçaların ikisini de tencereye atıyoruz ve bir müddet daha pişiriyoruz.
  • Suda bekletmiş olduğumuz fasulyelerin suyunu süzüp iyice yıkıyoruz.
  • Yıkamış olduğumuz fasulyeleri tencereye ekliyoruz ve kısa bir süre daha kavuruyoruz.
  • Üzerine önceden kaynamış 5 bardak suyumuzu ekliyoruz.
  • Yarım saat orta ateşte pişiriyoruz.
  • Ardından ateşi kısıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
  • Üzerine damak zevkimize göre tuz ilave ediyoruz ve yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun. Tatlı yemekler ailesi.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : Seo Makaleleri | Seo Kelime
Copyright © 2013. tatlı yemeklerim - Tüm Hakları Saklıdır.
Tema Yapımcısı Seo Makaleleri